En vara har lagts i din kundkorg, du hittar kundkorgen överst på sidan.

Tryckt bok

600 kr

PDF

 

ePub

 

Läs online

 

Open Access

 

Albertus Pictor. Målare av sin tid - Volym I och II

Pia Melin (red.), Christina Sandquist Öberg (red.)

Fristående monografier

År 2009 uppmärksammas Albertus Pictor, Sveriges kanske störste medeltida konstnär, med ett jubileumsår. Det är sannolikt 500 år sedan han gick ur tiden. Albertus Pictor (ca 1440-1509) har tillsammans med sin verkstad utsmyckat 36 svenska kyrkor i Mälarlandskapen och även i Norrbotten. Målningarna på väggar och i valv utgör en för norra Europa enastående bildskatt från medeltiden. I ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt vid Konstvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet, har man under senare år arbetat med en fullständig dokumentation av samtliga målningar och språkband, de flesta på latin.

Volym I, Bilder i urval samt studier och analyser (red. PIA MELIN, fil.dr i konstvetenskap). Boken innehåller över hundratalet färgbilder ur Albertus Pictors rika produktion, en biografisk skiss, motivstudier, analyser samt en omfattande bibliografi.

Volym II, Samtliga bevarade motiv och språkband med kommentarer och analyser (CHRISTINA SANDQUIST ÖBERG, fil.dr i latin). De i målningarna ingående språkbanden är en viktig nyckel till målningarnas motiv och funktion. Här tolkas, översätts och kommenteras språkbanden - i många fall för första gången. Boken innehåller även en motivkatalog och planskisser.
Albertus Pictor. Målare av sin tid - Volym I och II

Inbunden

592 sidor

Utgiven 2009

Språk swe

Pris från 600 kr